Het Victor Hugoplantsoen te Utrecht

Het Victor Hugoplantsoen is gelegen in de wijk Oog in Al te Utrecht, direct langs het Amsterdams Rijnkanaal. Om de wijk Leidsche Rijn, aan de overzijde van het kanaal, beter te verbinden met de binnenstad van Utrecht is besloten een fietsbrug over het kanaal te realiseren. Deze fietsbrug zal aanlanden op het dak van een nieuw te realiseren school. Het fietspad vervolgt haar route over het dak van deze school en sluit via een grondlichaam aan op de Everard Meijsterlaan die fietsers de mogelijkheid biedt rechtstreeks de binnenstad van Utrecht te bereiken.

Rondom de school zal tevens een schoolplein worden gerealiseerd met in het grondlichaam een ‘amfitheater’ met basketbalvoorziening. Rondom het schoolplein zal een groene zone worden ingericht waarbij de huidige bomenstructuur van het Victor Hugo Plantsoen zal worden aangevuld met variërende soorten.

Opdrachtgever:
Next Architects

Ontwerp:
BplusB & Next Architects

Werkzaamheden Rod’or Advies:

  • Advieswerk t.a.v. voorgestelde uitwerking DO
  • Bestek en bestekstekeningen
  • Besteksbegroting/directiebegroting
  • Ondersteuning aanbestedingstraject